.

Kuba Aterställde Kommunismen I Ett Nytt Utkast Till Konstitution

Islamiska Nyheter, Tanjung Enim - Kuba sätter igen målet "mot ett kommunistiskt samhälle" i utkastet till konstitution efter att ha tagits bort från den första versionen av utkastet.

Det kubanska parlamentet denna vecka kommer att diskutera utkastet till reviderad upplaga av konstitutionen, som gjordes för att ersätta den sovjetiska valledomen för att anpassa den till tiden. Förändringar i det inkluderade erkännande av privat egendom och möjligheter för äktenskapsmärkning av samma kön, rapporterade statliga tv-stationer

Kuba är ett av de få länder i världen som kontrolleras av kommunistpartiet och säger att systemet för den socialistiska parten är okränkbart.

Kommissionen hade dock inte uppgift om att formulera en ny konstitution - ledd av partiledaren Raul Castro - ordet "kommunism" i det första utkastet och publicerades i hela landet i juli för samråd med folket.

Tusentals invånare på möten på gemenskapsnivå bad då att kommunismen skulle sättas tillbaka i politiken. Utkastet till reviderad utgåva av konstitutionen diskuteras för närvarande i parlamentet.

Om utkastet godkänns av parlamentet kommer en folkomröstning att hållas den 24 februari för att ge människor möjlighet att rösta om sitt stöd.

Loading...

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Kuba Aterställde Kommunismen I Ett Nytt Utkast Till Konstitution"

Post a Comment