.

Henri Shalahuddin : En Kättersk Man Gammal Ar Hans Dyrkan Stark !

Islamiska Nyheter, Tanjung Enim - Mu'tazilah anser att koranen är en varelse, även om de läser den på samma sätt som andra muslimer. Tänkandet som strider mot islamiska läror som det, vilket gjorde Maltasj ansedd kättersk och kättersk av forskarna.

"Mu'tazilah-folket, trots att deras gärningar är bra och det inte finns några avvikelser, kallas fortfarande ahlul bid'ah eftersom tankegången är fel", säger verkställande direktören för institutet för studien av islamisk tanke och civilisationer (INSISTER). Henri Saladin i föreläsningen han gav för den 9: e islamiska tänkande skolan i Jakarta (SPI).

Vid detta tillfälle inbjöd han föreläsningsdeltagare som var närvarande på kvällen för att diskutera världsutsikten eller islams synder och fenomenet kätteriskt tänkande.

"Islam reglerar också sätt att tänka, inte bara reglerande åtgärder", sade Henri igen i föreläsningar som rutinmässigt hålls varje onsdagskväll i INSISTS Building i Kalibata, South Jakarta.

Henri fortsatte sin förklaring genom att säga att tankesättet baserat på islamisk läror är det som kallas den islamiska världsöversikten.

Enligt honom visar den problematiska tanken en trasig tankegång, även om den stöds av god tillbedjan.

"Wasil bin Atha", figuren av Mu'tazilah, även Fajr-bön genom att använda ablution från Ishas bön. De antika kättarna var starka tilbedare, "sade Henri.

Han betonade att islamisk världsutsikt är mycket viktigt att användas av varje muslim för att inte gå vilse. Inte bara det, fortsatte Henri, i islam, tron ​​måste vara infödd med kunskap, vetenskapen måste ha en dimension av tro, och välgörenhet måste baseras på kunskap.

"Troende måste vara kunniga, kunniga människor måste öka sin tro, och de som tror måste stärkas med sin kunskap," sade han.

Henri uppmanade deltagarna att titta på historien. Sedan islamens intellektuella tradition utvecklades kom olika kulturer fram som Syi'ah och Mu'tazilah. Tack vare den prästerliga Kalamens tjänster kan sådana kulturer ifrågasättas och förstöras.

"Sådana heretiska sekter kan inte förstöras om de bara motsätter sig att böda efter bönen, men de måste också nekas så att de är helt uttömda", sade Henry.
Loading...

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Henri Shalahuddin : En Kättersk Man Gammal Ar Hans Dyrkan Stark !"

Post a Comment